20 Lik Diş Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
21 Haziran 2024

20 Lik Diş Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

20'lik Diş Hakkında Bilmeniz Gerekenler

20'lik dişler, hemen hemen her insanda oluşan ve oldukça doğal olan durumlardan biridir. Ancak, bu dişler bazı bireylerde ciddi sorunlara yol açabilir. Bu problemlerin başında, 20'lik dişlerin yol açtığı ağrılar gelir.

Genellikle gençlik yıllarında, yirmi ile yirmi beş yaşları arasında görülmesi nedeniyle 20'lik diş adı verilmiştir. Bu dişlerin diğer dişlere göre farklı bir yönde çıkması ve diğer dişlere baskı yapması ağrılara neden olabilir. 20'lik dişlerin insanlarda meydana getirdiği en büyük rahatsızlık, ciddi ağrılardır.

20'lik Dişlerin Sorunları

Özellikle 20'lik dişlerin iki tarafta da çıkması oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bu dişler her ne kadar iki tarafta çıksa bile, genellikle ilk önce bir tanesi sorun olur. Bu durumda diş hekiminiz, çoğunlukla çıkmış olan ya da gömülü olan 20'lik dişin alınması gerektiğini söyleyecektir.

20'lik dişlerin alınması, doğrudan cerrahi bir işlemdir. Bu nedenle her diş hekimi bu dişleri alamaz. Özellikle, bu dişlerin sinirlere yakın olması, cerrahi müdahalelerin daha zor hale gelmesine neden olur. Sinirlere yakın olmaları nedeniyle, ağrıların şiddeti de artar.

Bu dişler genellikle hafif eğimli olarak çıkar ve diğer dişlere baskı yapar. Kişinin ağız içindeki lokmaların damağa ya da 20'lik dişe değmesi durumunda, sinirler etkilenerek şiddetli ağrılara neden olur. Bu dişler yüzünden bazı kişilerde kilo kayıpları ve vitamin eksiklikleri bile görülebilir.

20'lik Dişlerin Alınması

20'lik dişler, alınmadığı takdirde, zamanla daha şiddetli problemlere neden olabilir. Özellikle iltihaplanma nedeniyle, ağrı ya da diğer dişlere zarar veren bu dişler, sorun olması halinde kesinlikle alınmalıdır. Günümüzde gelişmiş teknoloji ve tıp sayesinde, bu dişler çok rahat bir şekilde alınabilmektedir.

Eğer 20'lik dişleriniz sorun haline gelirse, bir diş hekimine görünerek gerekli müdahaleleri yaptırabilirsiniz. Günümüzde birçok insan, bu dişlerin yol açtığı ağrılardan muzdarip. Ancak bazı bireylerde 20'lik dişler, normal bir diş gibi çıkarak herhangi bir ağrıya neden olmaz. Bu durumda, diş kendiliğinden düşerek ortadan kalkabilir.

20'lik dişleriniz ağrıya neden olmadan kendiliğinden çıkıp düşerse, bu konuda şanslı olduğunuzu bilmelisiniz. Birçok insan bu durum nedeniyle zor anlar yaşamaktadır. Günümüzde yapılan küçük operasyonlarla, 20'lik diş kolayca alınmaktadır. Bu işlemler sırasında, kişinin arka damak kısımları operasyon öncesi uyuşturulur ve 20'lik diş bölgesi açılır. Diş alınır ve bölgeye küçük dikiş atılır. İşlem bu şekilde sonlandırılabilir.

20'lik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

20'lik dişler, insanlarda ciddi ağrılara neden olabilir. Bu gibi durumlarda, kişinin müsait olmaması ya da uygun bir konumda bulunmaması nedeniyle hekime gidilemeyebilir. Bu durumlarda, 20'lik diş ağrısını alternatif tıptan faydalanarak az da olsa dindirebilirsiniz. Bunun için öncelikle bir karanfil yağına ya da karanfile ihtiyacınız vardır. Karanfil yağının bir pamuk yardımıyla 20'lik diş çıkan bölgeye temas ettirilmesi, ağrılarınızı azaltacaktır. Bu işlem, hastanelerde bile hastaların dişlerine uygulanan son derece zararsız bir müdahaledir.

20'lik Diş Ne Zaman Çekilmelidir?

20'lik dişlerin çekilip çekilmemesi konusunda en iyi kararı, diş hekiminizin yapacağı muayeneler sonrasında vereceği cevap belirleyecektir. Özellikle 6 ayda bir ya da yılda bir iltihaplanma sorunları yaşayan bireylerin 20'lik dişlerini çektirmesi gerekir. Aksi durumda, bu sorun sürekli hale gelerek diğer dişlerin zarar görmesine neden olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Diş Tartarı Nasıl Temizlenir

Diş Tartarı Nasıl Temizlenir

Diş Köprü Nedir?

Diş Köprü Nedir?

Haber Bülteni

Güncel

Diş Fırçalama Faydaları Nelerdir?

Diş Fırçalama Faydaları Nelerdir?

Güncel

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Güncel

Gömülü Diş Çekimi İşlemi

Gömülü Diş Çekimi İşlemi